Μόνο μια μικρή απόσταση από 5 χιλιόμετρα ΝΔ του Μολύβου το χωριό της Πέτρας και δίπλα του η Άναξος που διαθέτουνι τις καλύτερες αμμώδης παραλίες του νησιού.
Εδώ θα βρείτε τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Υάκινθος Garden Apartments.

 

Περίπου τρία χιλιόμετρα δυτικά της Πέτρας, σ” έναν ευρύχωρο κάμπο, βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός της Ανάξου.Στον κόλπο της σχηματίζεται αμμουδερή παραλία, μήκους ενός χιλιομέτρου, η ομορφιά της οποίας έδωσε σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Η Άναξος είναι επίνειο του Σκουτάρου, ενός γραφικού, ημιορεινού χωριού με όμορφα παραδοσιακά σπίτια και μ” ένα υπέροχο νεοκλασικό που στεγάζει το παλιό Δημοτικό Σχολείο.Γραφικές ταβέρνες και σύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, συνθέτουν την εικόνα της περιοχής.

 

Στην Άναξο κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Αναξιώτικα».

 

Η Άναξος δικαίως θεωρείται μια από τις πέντε καλύτερες και καθαρότερες παραλίες της Λέσβου που επί σειρά ετών πιστοποιείται και με την Γαλάζια Σημαία.

 

Στην μια άκρη της αμμώδους παραλίας τους χειμερινούς μήνες εκβάλει ένα μικρό ποτάμι, τους καλοκαιρινούς όμως μήνες η χρυσή άμμος της παραλίας υποδέχεται καθημερινά πλήθος τουριστών, που βρίσκουν σε αυτή τον ιδανικό τόπο για να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου σε ένα φιλικό, φιλόξενο και οργανωμένο περιβάλλον.

 

Η περιοχή μας είναι ιδανική τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και γι’ αυτούς που θέλουν να βλέπουν τον ήλιο να σβήνει μέσα στην θάλασσα, ν’ απολαμβάνουν τα ήσυχα και ήρεμα δειλινά μακριά από την βουή και την φασαρία των μεγαλουπόλεων, παρέα με ένα ποτηράκι ούζο που είναι άλλωστε και το παραδοσιακό ποτό του τόπου μας σε οικογενειακές τιμές στις ταβέρνες της περιοχής.